Испания с нов рекорд на жертвите - 838 души за 24 часа

Продължаващото намаляване на броя на новозаразените показва, че строгите мерки работят

Новини
13:48 - 29 Март 2020
2817
Испания с нов рекорд на жертвите - 838 души за 24 часа

Испания регистрира още един рекорден ден по отношение на жертвите на новия коронавирус COVID-19, като за последните 24 часа са починали 838 души, съобщават от испанското здравно министерство.

Преди денонощие починалите бяха 832 души, което също беше рекорд.

Процентът на новозаразените хора обаче намалява значително на фона на знаците, че мерките, въведени за борба с вируса, имат ефект.

Испанските здравни власти уточниха, че вече общо 6 528 души са починали от коронавирус в страната от началото на епидемията и общо 78 797 са заразените.

Това представлява увеличение с 6 549 новозаразени в сравнение с вчера, като в относителни числа това е скок от 9 процента. В сравнение с вчерашните 12,7 процента ръст обаче това сериозен спад, а още повече в сравнение с 14 процента ръст в петък, в четвъртък - 18 процента скок, и огромния 20-процентен скок в сряда.

Продължаващото намаляване на броя на новозаразените показва, че строгите мерки, въведени от испанските власти на 14 март, ограничават разпространението на вируса.

В телевизионно обръщение вчера вечерта премиерът Педро Санчес обяви нови мерки, съгласно които всички работници и служители, които не изпълняват жизненонеобходими дейности, да останат вкъщи в продължение на две седмици.