Испания с първа победа в Лигата на нациите, Португалия с рутинен успех срещу Чехия

Спорт
11:28 - 10 Юни 2022
1129
Испания с първа победа в Лигата на нациите, Португалия с рутинен успех срещу Чехия

Испания постигна първа победа в Лигата на нациите А2, след като се наложи с минималното 1:0 при гостуването на Швейцария. Единственото попадение в двубоя реализира Пабло Сарабия още в 13-ата минута.

„Ла Фурия“ поведе в 13-ата минута, когато Маркос Йоренте подаде към Пабло Сарабия, който успя да прати топката във вратата на Ян Зомер.

Испания организира опасна атака в 29-ата минута, когато Пабло Сарабия подаде към Жорди Алба, който стреля, но ударът му бе отразен от Ян Зомер.

Маркос Йоренте отправи удар от границата на наказателното поле на Швейцария в 65-ата минута, но стреля над напречната греда в аут.

Марко Асенсио можеше да вкара втори гол за Испания в 82-ата минута, но ударът му бе отразен от Ян Зомер.

Швейцарците можеха да изравнят резултата в 86-ата минута. Ян Зомер потърси с дълъг извеждащ пас Харис Сеферович, но Унай Симон излезе, за да го изпревари и да изчисти топката. Вратарят на Испания не действа концентрирано и топката попадна в Емболо, който пропусна страхотна възможност да изравни резултата.

След тази победа Испания е на второ място в групата с 5 точки, а Португалия е лидер със 7 точки. Швейцария е на четвърто място без спечелена точка, а Чехия е трети с 4 точки.

От своя страна Португалия победи Чехия с 2:0 като домакин и по този начин „мореплавателите“ останаха на върха в нея. Успехът в Лисабон дойде благодарение на голове на Жоао Кансело и Гонсало Гедеш.

Въпреки очакванията домакински натиск на „Ещадио Жозе Алваладе“, първото по-опасно положение в мача бе за Чехия. То дойде в 17-ата минута, когато Михал Садилек стреля от наказателното поле, но прати топката високо над напречната греда.

Малко след изминаването на половин час гостите имаха нов шанс. Ян Кухта бе непокрит в наказателното поле и стреля, но Диого Коща направи брилянтно спасяване.

Две минути по-късно обаче домакините ликуваха. Бернардо Силва намери Жоао Кансело в наказателното поле и със силен шут защитникът на Манчестър Сити матира чешкия вратар.

Португалия нанесе нов съкруштелен удар по Чехия пет минути по-късно. Тогава отново Бернардо Силва бе в основата на атаката. Този път той асистира на Гонсало Гедеш, който прати топката покрай Индрих Станек.

До края на мача не се стигна до много опасности пред двете врати, като гостите можеха да стигнат до почетно попадение, но удар на Адам Влканова мина покрай вратата.