Испански футболист хвана влак без билет и загина

Тялото на Алваро Прието било заклещено между два вагона

Топ
17:20 - 16 Октомври 2023
4692
Испански футболист хвана влак без билет и загина

Трагедия разтърси Испания. След тридневно мащабно издирване млад футболист е открит мъртъв. Полицията съобщи, че играчът на Кордоба Алваро Прието е намерен на гара Санта Хуста в Севиля, където за последно е видян жив в петък сутринта.

Тялото му е било заклещено между два вагона.

Според източници от разследването, в четвъртък вечерта 18-годишното момче се е забавлявало в нощен клуб в Севиля. След което се отправило към гарата, където възнамерявало да хване първия сутрешен влак за Кордоба.

Смята се, че Алваро не е успял да си купи билет - телефонът му е бил без достатъчно батерия. Така не можел да използва банковата си карта. Операторите на жп компанията не му позволили да се качи на влака.

Засега не е ясно какво точно се е случило. Не е изключено Прието да е решил да пътува нелегално и това да е коствало живота му.

Вероятната причина за смъртта му е токов удар. Напрежението в зоната, където е открито тялото, е 3000 волта. Там електричеството се предава от захранващите кабели към двигателите.

Въпросният влак не е напускал гарата през последните дни поради повреда. Безжизненият Алваро е забелязан при опит за преместване на вагоните.

Младежът беше част от младежкия състав на Кордоба и е следвал за инженер. Случаят продължава да се разследва.