Истерия в Камерун: Мбапе стъпи в Африка, разкриха тайна договорка с Реал (СНИМКИ И ВИДЕО)

Футболистът получава договор за 5 г. и 50 млн. евро на сезон

Спорт
13:19 - 07 Юли 2023
1646
Истерия в Камерун: Мбапе стъпи в Африка, разкриха тайна договорка с Реал (СНИМКИ И ВИДЕО)

Килиан Мбапе заряза всичко случващо се в Париж и отпраши за родината на своя баща – Камерун. Това е първо посещение на футболиста в африканската страна и визитата му се превърна в истински фурор. Всяка негова стъпка на камерунска земя бе съпроводена от стотици привърженици на футбола в страната.

Нападателят на Пари Сен Жермен бе посрещнат от хиляди души на летището в Яунде. Много от феновете бяха облечени с фланелки на френския гранд и крещяха името му при появата му.

В посрещането се включиха и стотина души, които свириха и танцуваха в негова чест. Мбапе бе охраняван от полиция, която държеше тълпата на дистанция преди суперзвездата да бъде откаран с джип със затъмнени стъкла.

„Горди сме да видим нашия брат от Камерун. Искаме да му предложим много топло посрещане“, въодушевено заяви 16-годишният гимназист Ванел Кунде.

По време на тридневния си престой в Камерун - Мбапе ще бъде настанен в хотелски комплекс, принадлежащ на семейството на бившия френски шампион по тенис Яник Ноа, който живее в Яунде.

Днес Мбапе ще посети училище за младежи с увреден слух в предградията на столицата. Той ще участва и в баскетболен мач заедно с бившия играч от НБА Йоаким Ноа, който е син на Яник Ноа. По-късно ще играе в благотворителна среща с камерунски клуб. Планира и посещение на родното село на баща му.

В същото време разкриха, че Реал Мадрид има споразумение с Килиан Мбапе за условията на личен договор. Журналистът Пако Делгадо заяви пред Cadena SER, че испанският клуб е подписал предварителен 5-годишен договор с Мбапе на стойност 50 милиона евро годишно.

Контрактът ще включва освобождаваща клауза за повече от милиард евро. Тази уговорка е валидна както това лято, така и след година.

Отбелязва се, че в идеалния случай Реал Мадрид няма да подпише Килиан това лято, тъй като в случай на свободен трансфер клубът няма да трябва да плати около 200 милиона евро на ПСЖ.

Делгадо подчерта две важни дати - 10 и 26 юли. Според него на тези дни трябва да очакваме новини за Мбапе. На 26-и този месец започва азиатската обиколка на ПСЖ. Затова тази дата е решаваща за бъдещето на играча. Той бе категоричен, че Реал Мадрид в никакъв случай няма да плати трансферна компенсация на парижани и бонус за подписа на играча.

„Няма такива пари в Реал, защото говорим за 200 милиона евро за ПСЖ, 50 милиона евро за играча и още 50 милиона евро заплата за първата година. Непосилно е за Реал да извади 300 милиона евро през първата година“, сигурен е Делгадо.