Истината в Lupa.bg: Тежък кръвоизлив убил Бакърджиев, изпаднал в кома преди смъртта си

Новини
17:20 - 30 Юни 2021
14577
Истината в Lupa.bg: Тежък кръвоизлив убил Бакърджиев, изпаднал в кома преди смъртта си

Бившият син вицепремиер Евгени Бакърджиев е издъхнал след тежък кръвоизлив по време на сравнително лека коремна операция. Преди смъртта си е изпаднал в кома. Тези шокиращи подробности за края на емблематичния в прехода политик разкри пред Lupa.bg неговият приятел и съпартиец – шефът на БДС „Радикали” Цветан Манчев.

Близки и приятели на Бакърджиев ще се сбогуват с него на поклонение в петък, от 14 часа, в църквата „Св. Седмочисленици” в София, разбра изданието ни.   

Бакърджиев е влязъл в „Исул” за лапароскопска интервенция, без да подозира, че ще е нещо сериозно, около 4 месеца, след като е изкарал тежък Covid.

"Наистина изкара тежко инфекцията, получи постковид усложнения и пораженията върху организма са предизвикали кръвоизлива и спиране на сърдечната дейност. Но не е починал от Covid", обясни Манчев.

След като е минал през заразата преди около 4 месеца, Бакърджиев е споделял, че има проблеми с бъбреците и че коронавирусът го е ударил там.

Съпартийците му са шокирани, защото знаят Бакърджиев като здрав и много енергичен човек.

„Мъж като скала, мъж с акъла си, с всичко”,тъгува Цветан Манчев. Той сподели, че до последно Бакърджиев е мечтаел десницата да бъде обединена, така както бе в зората на демокрацията. „Беше си истински седесар по душа”, спомнят си приятелите му.

Може би трябваше малко да изчака, да се възстанови напълно и тогава да влезе за операция, върна се към фаталния ден шефът на БДС "Радикали".

Трябва да направим крачка назад и да дадем възможност на хората от дясното да се съберат, казвал често някогашният вицепремиер.      

„За съжаление няма как да го върнем, но можем да продължим това, за което той се бореше.”, сподели Манчев.

Евгений Бакърджиев си отиде на 66 години,на 29 юни,в болница „Исул”. Той оставя двама сина и една дъщеря, има и внуци, раказаха съпартийците му.