Истината за раздялата лъсна: Би Ти Ви прибирали 30% от хонорарите на Сашо Кадиев

Актьорът си тръгнал от "Преди обед" заради пари - не бил съгласен да му удържат такъв висок процент

Нещо за четене
17:30 - 04 Август 2023
16342
Истината за раздялата лъсна: Би Ти Ви прибирали 30% от хонорарите на Сашо Кадиев

Сашо Кадиев се раздели окончателно с "Преди обед" и в последния си работен ден преди седмица бе видимо доволен, усмихнат и носталгичен. Дали обаче зад "уволнението" му стои само желанието му за промяна? Според скорошни слухове, актьорът бил готов да остане щатен водещ на предаването заедно с Деси Стоянова, но ръководството на медията отказали да променят договора му.

Седмичникът "Филтър" твърди, че истинската причина Сашо да напусне, е факта, че Би Ти Ви прибира 30% от абсолютно всеки негов хонорар. Актьорът има щатен договор с телевизията, срещу което медиата му плащала висока заплата, но и менажирала всичките му участия. Така ако Кадиев е получавал например по 500 лева хонорар от постановка, е трябвало да дава по 150 лева на Би Ти Ви. Ако пък го поканят за водещ на парти или събитие, тарифата му е 3000 лева, но чисто прибира 2100 - голям процент си удъжа телевизията. С това актьорът изобщо не бил съгласен и няколко пъти повдигал въпроса пред шефовете си в Би Ти Ви. Те обаче така и не се навили да променят договора му - такива били условията за всички лица на медиата

В интервю миналата седмица за предаването "120 минути" пък Кадиев обясни своето напускане с желанието си да има повече време за театъра и киното. По-паметливите обаче ще си спомнят, че още докато беше водещ на "Преди обед", актьорът не спираше да пътува, да обикаля страната заради представленията "Горката Франция" и "Игра за двама". Отделно се снимаше във всички филми на режисьора Ники Илиев. Така че едва ли са му липсвали допълнителните ангажименти.

Въпреки всичко обаче, Сашо Кадиев не е затворил окончателно вратата към Би Ти Ви, защото от септември най-вероятно ще продължи да се изявява, само че на хонорар - водейки своя рубрика в "Преди обед", както и "България търси талант".