Историческа победа за Краев и Мидтиланд

Датчаните са в групите на Шампионската лига

Спорт
11:40 - 01 Октомври 2020
1512
Историческа победа за Краев и Мидтиланд

България ще има своя представител в Шампионската лига! Това стана ясно, след като Божидар Краев и неговият Мидтиланд се класираха за групите на надпреварата след победата с 4:1 над Славия Прага в плейофния мач реванш.

Българинът се появи в игра в 58-мата минута, когато зае мястото на Евандер. В първия двубой, който се игра в чешката столица, двата тима завършиха без попадения - 0:0.

Двубоят не тръгна добре за Краев и компания и Славия поведе още в 3-тата минута чрез Питър Олайинка, а резултатът се задържа 0:1 за гостите до средата на второто полувреме.

В 65-тата минута Мидтиланд започна своя знаменит обрат и Сори Каба изравни. В края на двубоя датския тим се развихри и реши всичко само за 7 минути, в които отбеляза три попадения. В 84-тата минута Александър Щолц се разписа от дузпа, четири минути по-късно Ониека бе точен, а крайното 4:1 оформи Дрейер в добавеното време.

Така Мидтиланд за първи път в историята си стигна до участие в групите на Шампионската лига, а България може да се похвали със свой представител в най-престижния европейки клубен турнир.

В другите двубои от тази вечер Краснодар спечели гостуването си на ПАОК с 2:1 и с общ резултат 4:2 продължава напред към най-добрите 32 в турнира. Тимът на Ред Бул Залцбург пък надви Макаби Хайфа с 3:1 и с общ резултат 5:2 също ще играе в груповата фаза на Шампионската лига.