Историческо начало за Байерн

Днес е първият работен ден на Оли Кан и новия наставник Нагелсман

Спорт
17:57 - 01 Юли 2021
1971
Историческо начало за Байерн

Днес е първият ден от дълги години насам, в който нито Ули Хьонес, нито Карл-Хайнц Румениге заемат ръководен пост в Байерн (Мюнхен). След като бившият президент се оттегли преди време, сега това стори и досегашният изпълнителен директор Румениге.

На негово място от днес идва клубната легенда Оливер Кан. Занапред бившият вратар ще определя политиката и трансферите със спортния директор Хасан Салихамиджич.

“Новата ни цел е да спечелим Шампионската лига, макар това да се очертава като много голямо предизвикателство. Вече двамата с Кан сме начело. Няма да се отпускаме”, надъхан е Салихамиджич.

“Изпитваме големи икономически трудности, защото коронавирусът ни удари жестоко, докато в същото време клубовете от Премиър лийг има очевидни финансови предимства спрямо нас”, добави спортният директор.

Днешният ден е специален, защото е първи и за новия наставник на баварците Юлиан Нагелсман.

“Вече разполагаме с млад и иновативен треньор - доволен е Салихамиджич. - Много топ клубове от Европа го искаха, заради което ние сме много радостни, че той избра нас. Разполагаме с отличен състав с огромен потенциал, който ще продължи да се развива. Това означава, че този път рано-рано си написахме домашното, подсилвайки защитата с Дайо Упамекано и Омар Ричардс. Независимо от това, както е било винаги, ще следим внимателно пазара до самия му край. И все пак, във връзка с пандемията, сме ограничени икономически относно възможностите да купуваме футболисти.”