Историческо представяне на Къри класира Уориърс

Шампионът Голдън Стейт ще играе на полуфиналите на Запад

Спорт
12:13 - 01 Май 2023
1989
Историческо представяне на Къри класира Уориърс

Стефи Къри наниза историческите 50 точки за победата на Голдън Стейт Уориърс със 120:100 срещу Сакраменто Кингс в решителния мач №7 между двата тима от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Със своите 50 пункта Къри подобри настоящия рекорд за най-много точки от един играч в решителен мач №7, който бе притежание на неговия бивш съотборник Кевин Дюрант. Дюрант регистрира своето върхово постижение от 48 точки като играч на Бруклин Нетс в полуфиналите на Източната конференция през сезон 2020-2021, загубени срещу бъдещия шампион Милуоки Бъкс.

Освен Къри с двуцифрен точков актив за Уориръс в седмия двубой срещу Кингс завършиха още Андрю Уигинс (17), Клей Томпсън (16) и Кевон Лууни (11). Лууни завърши с дабъл-дабъл, тъй като освен 11-те си точки той записа и цели 21 борби под коша.

За домакините от Сакраменто най-резултатен с 22 точки бе Домантас Сабонис, докато ДеАрън Фокс добави 16. Двуцифрен точков актив записаха още Кийгън Мърфи (10) и включилите се от пейката Малик Монк и Терънс Дейвис, които завършиха с по 14 пункта.

В полуфиналите на Западната конференция тимът на Уориърс ще се изправи срещу Лос Анджелис Лейкърс на ЛеБрон Джеймс и компания, а първият двубой от серията е в сряда от 5:00 часа сутринта българско време. Домакинското предимство ще бъде за тима на Уориърс, който ще домакинства на първите два мача, както и на мачове №5 и №7, ако се стигне до тях.