Историческо! Севиля пак на финал, Жозе и Рома оцеляха ​​​​​

Анадалусийци с обрат срещу Юве, 0:0 стигна на римляните

Спорт
07:18 - 19 Май 2023
3114
Историческо! Севиля пак на финал, Жозе и Рома оцеляха​​​​​

Севиля се класира за исторически 7-ми финал в турнира Лига Европа. Андалусийци са рекордьори с шестте си досегашни отличия в надпреварата, която ще опитат да спечелят за 7-ми път на 31 май, когато ще се изправят срещу италианския Рома.

В полуфиналите те отстраниха друг италиански тим – Ювентус, след като постигнаха домакински обрат в продълженията за 2:1 и направиха 1:1 в Торино.

И трите попадения на „Рамон Санчес Писхуан“ бяха дело на резерви. Гостите поведоха в 65-ата минута чрез нападателя си Душан Влахович, ала Сусо изравни със страхотен гол в 71-ата, а в началото на първото продължение Ерик Ламела (95) донесе луда радост на Севиля.

Рома се класира за финала в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. „Вълците“ на Жозе Моуриньо отправиха само един удар, и то неточен, но стигнаха до 0:0 като гости на Байер (Леверкузен), за да продължат напред след успеха с 1:0 в първия мач.

„Аспирините“ могат да съжаляват, защото стреляха над 20 пъти към Руи Патрисио, но така и не съумяха да реализират, а Рома взе своето в стила на треньора си Жозе Моуриньо.

Така в крайна сметка Рома ще има шанс да спечели Лига Европа и по този начин да се класира за Шампионска лига, след като през миналия сезон спечели Лигата на конференциите.