Историческо: Везенков влезе в Топ 30 на всички времена в Евролигата

Българският национал на Олимпиакос попадна в класацията за званието “MVP на кръга”

Спорт
16:36 - 17 Октомври 2022
1628
Историческо: Везенков влезе в Топ 30 на всички времена в Евролигата

Александър Везенков проби в много престижна класация. Голямата звезда на българския баскетбол е в Топ 30 на всички времена на Евролигата по отношение званието “MVP на кръга”.

27-годишното крило на Олимпиакос бе избран за пети път в кариерата си за най-добър, след като постигна феноменални показатели за победата на Жалгирис с 90:80. Везенков завърши с 23 точки и 14 борби за коефициент на полезно действие от 37.

“Най важна е победата. Когато отборът играе добре, всичко останало е на заден план. Радвам се, че успявам да оправдавам доверието и благодаря на съотборниците си, които ме подкрепят и без чиито усилия нищо от това няма да е възможно и да има значение”, констатира Алекс, цитиран от “Тема Спорт”.

Благодарение на това си представяне българинът се превърна в 29-ия баскетболист в историята на Евролигата, който е избиран пет или повече пъти за MVP на кръга в турнира. Той се нарежда до легенди като Димитрис Диамантидис, Андрей Кириленко и Милош Теодосич, които също са посочвани пет пъти за най-добър на даден кръг. На върха по този показател е Нандо де Коло. Французинът има 16 звания за MVP на кръга, като води с две пред Шейн Ларкин.

В следващия кръг Везенков и компания ги чака нова сериозна битка. След като удариха Барселона с 80:70 като гост, сега “червено-белите” се изправят срещу Реал в Мадрид. Двубоят е в сряда от 21:45 часа, а грандът от Пирея ще опита да продължи перфектния си ход в Евролигата до момента.

Успех над “белия балет” ще затвърди амбициите на момчетата на Йоргос Барцокас да повторят представянето си от миналия сезон, когато влязоха във Финалната четворка.