Историята на бруталните екзекуции в Иран (СНИМКИ +18)

През ключалката
15:10 - 24 Юли 2019
32062
Историята на бруталните екзекуции в Иран (СНИМКИ +18)

Жестокият режим в Иран варварски екзекутира хора за всякакви престъпления, дори за това, че са гейове, както и за консумация на алкохол.

През годините Техеран използва методи сякаш сме в средните векове, като всеки от тях е измислен да причини колкото се може повече страдание, преди затворникът да умре.

Публично обесване на кран

По-рано тази седмица служител на иранското разузнавателно министерство се появи по държавната телевизия, където съобщи, че 17 шпиони на ЦРУ са били заловени и осъдени на смърт.

През миналата година 273 души са били екзекутирани за най-различни престъпления, по начин, който подхожда на терористите от ИДИЛ. Но истинският им брой вероятно е доста по-голям, тъй като някои от екзекуциите се провеждат в пълна секретност.

Част от убитите са извършители на тежки престъпления като убийство и изнасилване. Други обаче са били екзекутирани за това, че са с различна сексуалност, извършили са прелюбодейство или са пили алкохол.

Ужасяващите екзекуции се провеждат навън, а тълпата се насърчава да гледа

Деца на 12 години биват осъждани на смърт в Иран, нещо, което е забранено от международното право. През 2018 г. шест деца бяха умъртвени, включително две малолетни младоженки, които убили възрастните си съпрузи за това, че ги малтретирали постоянно.

Много често семействата на екзекутираните са принуждавани да плащат за въжето

Главният метод за екзекуция в Иран е обесването. Тълпите биват окуражавани да гледат, докато жертвата се мъчи на въжето. Използват се и отряди за разстрел. Семействата на жертвите на отрядите биват принуждавани да плащат за куршумите, с които е бил убит техният близък.

Иранската опозиция в изгнание симулира пребиване с камъни в знак на протест пред сградата на ООН във Виена

Също така и много хора биват варварски пребивани с камъни в Иран. Световната организация „Амнести интернешънъл” от години води битка за спиране на смъртното наказание в Иран. Засега без никакъв успех.

Превод от в. „Сън“