Италиански плувец влудява фенове от всички полове в Париж

23-годишният Томас Чекон спечели златен медал за 100 метра гръб на турнира по плуване, но снимка го направи известен

Спорт
16:58 - 02 Август 2024
2884
Италиански плувец влудява фенове от всички полове в Париж

Когато си спортист участник в Олимпийските игри, основният начин светът да заговори за теб е, ако подобриш рекорд и/или спечелиш медал. Както и ако си 23-годишен италиански плувец със син поглед и съвършена физика.

Макар че спечели златен медал за 100 метра гръб на турнира по плуване в Париж 2024, мрежата заговори за Томас Чекон след снимка, на която се виждат коремните му мускули.

На нея италианецът позира с отбора си, след като спечелват бронзовите медали в щафетата на 4 по 100 метра в свободен стил на 27 юли. Когато вдига ръка с медала си, суичърът на Чекон се вдига нагоре.

"Какъв мъж", "Не гледам Олимпийските игри заради красотата на участниците, но ето че се появява италианският златен медалист в плуването Томас Чекон" и "Когато си момиче, което гледа Олимпийските игри..." са само някои от коментарите под кадъра.

Самият плувец дава интервю за Rai Italia, в което казва, че се вълнува да е на подиума. "Летните игри са на всеки четири години. Ако направиш грешка, губиш всичко", казва още той. Това е първи златен медал от Олимпиада в кариерата му.

Томас Чекон разказва, че е започнал да тренира още от дете с чичо си Алберто. "Той ме попита каква е мечтата ми, а аз му казах, че искам да спечеля на Олимпийските игри. "По-полека, едно по едно", ми каза той. От дете бях наясно, че мога да спечеля."

23-годишният италианец е от спортно семейство. Майка му Джоя е шампионка по ски, а баща му Лорис тренира модерен петобой в армията. Преди да се насочи към плуването, Томас Чекон се занимава активно и с тенис, пишат Il Messaggero.