Италия очаква втора победа от своите любимци

Турция и Русия ще гонят първи точки на Евро 2020, двата тима излизат съответно срещу Уелс и Финландия

Зимни
13:10 - 16 Юни 2021
2344
Италия очаква втора победа от своите любимци

Италия ще гони втората си победа на Европейското първенство в двубоя си срещу Швейцария. Срещата на "Стадио Олимпико" е от 22:00 часа. Преди този двубой има още два от програмата на континенталния шампионат.

Финландия и Русия излизат един срещу друг в двубой от група "В" на Европейското първенство. В първия си мач скандинавците победиха Дания с минималното 1:0 и вече мечтаят за класиране в следващата фаза на турнира. Русия от своя страна отстъпи с 0:3 пред фаворита Белгия и при нов разочароващ резултат "сборная" ще се прости с надеждите си да излезе от групата.

Селекционерът на Сборная Станислав Черчесов няма да може да разчита на крайния защитник Юри Жирков, който получи контузия и най-вероятно ще пропусне всички мачове до края на надпреварата.

Финландия от своя страна ще може да разчита на всичките си футболисти.

Турция ще гони спечелването на първи точки на Европейското първенство в предстоящия двубой с Уелс. Футболистите на Шенол Гюнеш загубиха с 0:3 първия си двубой на турнира срещу Италия. "Драконите" от своя страна завършиха при резултат 1:1 в мача си срещу Швейцария.

Двата тима нямат право на грешка, тъй като са много близо до отпадане от надпреварата. До момента Турция и Уелс са се срещали общо шест пъти помежду си. "Драконите" имат 3 победи, докато южната ни съседка е триумфирала в два двубоя. Един път пък не е бил излъчен победител.

Италия посреща Швейцария във втория мач на двата тима в група "А". В първата си среща "скуадра адзура" разгроми Турция с категоричното 3:0, като момчетата на Роберто Манчини демонстрираха отлична игра. Швейцария от своя страна завърши наравно 1:1 с тима на Уелс.

Селекционерът на Италия няма да може да разчита в този мач на Алесандро Флоренци, които получи контузия в прасеца по време на двубоя с Турция. Очаква се на негово място да започне Джовани ди Лоренцо.

Марко Верати пък вече е напълно възстановен от контузията, която го измъчваше в последно време и вече тренира наравно със съотборниците си. Той обаче най-вероятно няма да вземе участие в двубоя с "кръстоносците", тъй като Манчини иска да го запази за последния мач с Уелс.

Швейцария от своя страна няма проблеми с контузени футболисти и Владимир Петкович ще може да разчита на всички свои играчи.

До момента Италия и Швейцария са се срещали общо 58 пъти, като "скуадра адзура" има 28 победи, докато "кръстоносците" са с едва 8. 22 двубоя пък са завършили наравно.