Италия подчини Еквадор

Дебютантите впечатлиха

Спорт
11:06 - 25 Март 2024
816
Италия подчини Еквадор

Италия победи Еквадор с 2:0 в приятелски мач, домакин на който беше "Ред Бул Арена" в Ню Джърси. Лоренцо Пелегрини откри резултата още в 3-ата минута, а Николо Барела сложи точка на спора в последните секунди.

Това беше втори двубой от американското турне на "скуадра адзура" след успеха над Венецуела (2:1), дошъл след обрат с две попадения на Матео Ретеги.

Двата тима се бяха срещали за последно в контрола през 2005 година, завършила 1:1, а предишният двубой помежду им беше на Мондиал 2002, когато италианците се наложиха с 2:0.

Селекционерът на Италия Лучано Спалети заложи на изцяло променен състав. Дебют като титуляри направиха вратарят на Тотнъм Гулиелмо Викарио и защитникът на Торино Раул Беланова. Отборът отново беше подреден в 3-4-2-1.

На върха на атаката започна Джакомо Распадори, а зад него действаха Николо Дзаниоло и Лоренцо Пелегрини. В средата на терена си партнираха Жоржиньо и Николо Барела, а по двата фланга се разчиташе на съотборниците в Интер Матео Дармиан и Федерико Димарко.

Еквадор излезе с трима нападатели в лицето на Гонсало Плата, Алан Минда и Джереми Сармиенто. В стартовите 11 на "трикольорите "ел три" личаха още имената на Пиеро Инкапие от Байер (Леверкузен), Мойсес Кайседо от Челси и Первис Еступинан от Брайтън. Сред резервите беше бившият нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо.