Италия постави още един рекорд след успеха си над Белгия

Полуфиналите са мираж за Червените дяволи вече 41 години

Спорт
10:25 - 03 Юли 2021
2583
Италия постави още един рекорд след успеха си над Белгия

Италия чупи рекорди на Евро 2020 и изглежда не смята да спира. По-рано селекцията на Роберто Манчини подобри постижението за най-много поредни мача без загуба в историята на Адзурите (31), а след успеха с 2:1 над Белгия те станаха и с един повече.

Успехът над Червените дяволи бележи нови висини за тима от Апенините. Италия е първият отбор, който печели последните си 15 мача за европейско първенство. Това включва и квалификациите, където Адзурите бяха безгрешни. Преди поражението си Белгия имаше също 14 мача и имаше възможност да постави рекорда.

От друга страна Белгия разполага с много талантливо поколение, но отново не успя да разгърне в максимална степен потенциала си и напусна Евро 2020 на четвъртфиналите след загуба от Италия (1:2).

Червените дяволи така и не съумяват да стигнат до голям финал под ръководството на Роберто Мартинес. Испанецът беше назначен през 2016 година, а през 2018-а изведе тима до третото място на Световното първенство.

Мнозина предричаха, че белгийците ще докажат класата си на еврофиналите, но това не стана. Белгийците нямат нито едно класиране на полуфинал на европейско първенство от 1980 година, когато в спора за титлата отстъпиха на ФРГ с 1:2. Последваха две отпадания в груповата фаза и четвъртфинал през 2016 година.

Италия пък е сред последните 4 на голям турнир за първи път от 2012 година, когато загуби финала на Европейското първенство от Испания. На Мондиал 2014 Адзурите не прескочиха групите, на Евро 2016 отпаднаха на 1/4-финалите, а на Мондиал 2018 изобщо не участваха.

Офанзивният футболист Лоренцо Инсиние бе определен за играч на мача срещу Белгия. Футболистът на Наполи отбеляза страхотното второ попадение във вратата на Тибо Куртоа, което в крайна сметка направи разликата в мача.

Неговият съотборник Леонардо Спинацола също заслужаваше приза, след като бе не по-малко деен по лявото крило. За Белгия може би най-добър двубой изигра Жереми Доку от ляво на атаката. Той бе фаулиран за дузпата в края на първата част, реализирана от Ромелу Лукаку и бе в основата на всичко по-интересно от Червените дяволи през второто полувреме.

Левият бек на Италия Леонардо Спинацола приключи с участието си на Евро 2020. Играчът на Рома получи травма при победата над Белгия с 2:1 на четвъртфиналите на Евро 2020, която се оказа доста сериозна.

Спинацола се контузи в 78-ата минута и бе заменен от Емерсон Палмиери. Докато напускаше терена на носилка бранителят избухна в сълзи. Според медиите в Италия той е скъсал ахилесово сухожилие и се очаква да бъде извън терените в продължение на няколко месеца.