Италия преби Швейцария, даде заявка за титлата

Звездата на Сасуоло Локатели се разписа на два пъти

Зимни
02:34 - 17 Юни 2021
3864
Италия преби Швейцария, даде заявка за титлата

Италия отнесе с лекота с 3:0 Швейцария в двубой от група А на Евро 2020. Със своя втори успех селекцията на Манчини със сигурност излиза от групата и даде сериозна заявка за титлата. 

Още в 19-ата минута капитанът на "адзурите" Киелини вкара топката в мрежата на съперника, но голът бе отменен след намесата на ВАР за игра с ръка на защитника. Пет минути по-късно мачът приключи за Джорджо Киелини, който бе принуден да напусне заради контузия. Неговото място на терена бе заето от Франческо Ачерби.
 
Все пак натискът на Италия даде резултат и в 26-ата минута резултатът бе открит. Голът бе изработен от звездите на Сасуоло Мануел Локатели и Доменико Берарди, а първият матира защитата на "часовникарите".

И втората част започна така, както завърши първата - с превъзходство за тима на Роберто Манчини. И вторият гол не закъсня. Вкара го отново Мануел Локатели в 52-ата минута, когато бе забравен пред дъгата на наказателното поле и с перфектен шут в левия ъгъл не остави никакви шансове на Зомер.

Минута преди края Чиро Имобиле направи победата на Италия класическа. Той се разписа с  диагонален удар по земя извън наказателното поле и не без помощта на вратаря Ян Зомер.