ИТН искат оставката на Христо Иванов

Костадин Костадинов предлага ДБ да занесат лично помощ в Украйна и да станат доброволци

Новини
12:49 - 21 Април 2022
1529
ИТН искат оставката на Христо Иванов

По време на спора на депутатите дали да се гласува финално предложението България да окаже техническа помощ за защитни цели, гръмна нов скандал. От „Има такъв народ” поискаха оставката на Христо Иванов като председател на временната комисия за конституционни промени.

 „Не мисля, че човек, който е наричал началник Бойко Боросов, бил е министър, и не е направил конституционни промени, е подходящ за председател”, твърди Иво Атанасов от ИТН.

Въпросът как и с какво България ще помогне на Украйна отново не влезе в дневния ред на народните представители. Това накара депутатите от „Демократична България” да поискат спешно свикване на Коалиционен съвет още във вторник. Темата се засилва и от факта, че председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер от снощи е в България. Вече е разговарял с президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. А външният министър на Украйна Дмитро Кулеба отново дойде в българския парламент. Стигна се и до скандал в коалицията.

По-рано днес Иванов заяви: „Ние отказваме да бъдем част от политика, която смалява България и прави страната ни малодушна. Няма да приемем повече замитане на темата под килима”, каза Христо Иванов от ДБ.

Заради това от партията поискаха спешен сбор на коалицията. Ще има ли среща - не стана ясно, а от „Възраждане” дадоха идея, като обещаха, че ще дадат рамо на идеята, ако военната помощ бъде занесена в Украйна "от ПГ на ДБ и народните им представители се включат във войната като доброволци”, коментира Костадин Костадинов.