ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е!

Новини
19:06 - 03 Август 2021
3952
ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е!

18-те министри, които днес представиха от "Има такъв народ" в проектокабинета си, няма да бъдат променяни. От партията са оптимисти и за това дали ще получат подкрепата на БСП, "Изправи се БГ! Ние идваме" и "Демократична България". Това стана ясно в края на срещите между трите партии и "Има такъв народ".

Не е имало персонални възражения срещу предложените министри, обясни кандидатът за премиер на партията Пламен Николов пред журналисти.

Оптимист съм, лаконичен бе Николов в отговор на това дали очаква другите партии да ги подкрепят.
На другите партии представихме проектосъстава на кабинета, но не сме го объсждали с тях. Тази среща не беше за това кой трябва да влезе, промени няма да има, категоричен бе зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

Коалиционно споразумение още в началото след изборите казахме, че няма да подпишем. Ние не сме коалиция, това не е коалиционно правителство, допълни той.

Изобщо няма съгласие за общ документ, под който всички да се подпишат. Какво ще направим, ще видите, лаконичен бе Йорданов.

Решението кога да се внесе списъкът с министри при президента, щяло да вземе ръководството на партията, стана ясно от изказване на Йорданов.

На въпрос защо не е оттеглена кандидатурата на предложеният за МВР министър Петър Илиев, след като излезе информация, че вероятно е плагиатствал от своя колежка, Николов каза: Все още нищо не сме видяли спрямо Петър Илиев. Той е страхотен специалист, конституционалист и мисля, че има заслужено място. Човек, който може да се справи с предвидените реформи.

Искам някой с лицето си да застане и да каже, че г-н Петър Илиев е изплагиатствал части от книгата си. Спряга се името на г-жа Киселова, която пряко не отговаря. Много моля този, който твърди, че е изплагиатствал от него, да каже и да може г-н Илиев да отиде със съответния човек в съдебна зала.

Когато се издаде книга, за която има съмнения, че в нея има изплагиатствани пасажи, човекът, който се чувства ощетен в рамките на 6 месеца може да заведе иск, защото това е престъпление. Да не говорим, че тук става въпрос за хора, които са колеги в един и същи юридически факултет. Книгата, за която намекват някои хора в медиите, е излязла преди повече от пет години, каза пък Тошко Йорданов.