Ива Митева и Каримански повеждат листите на ИТН в София

Новини
18:54 - 29 Август 2022
3294
Ива Митева и Каримански повеждат листите на ИТН в София

Ива Митева повежда листата на "Има такъв народ" в 23 многомандатен избирателен район (МИР) София, от който се излъчват най-много депутати. Финансистът Любомир Каримански, на когото партията на Слави Трифонов държеше да оглави БНБ, пък води листата в 24 МИР в столицата. Сценаристът Ивайло Вълчев, който в доскорошното 47-о Народно събрание не успя да влезе заради ниския резултат на партията, отново е първи в кандидатдепутатските списъци на "Има такъв народ" - този път в Бургас и Стара Загора.

Това се разбира от публикации на представители на "Има такъв народ" във Фейсбук и от регистрираните досега листи в районните избирателни комисии (РИК). Крайният срок за партиите и коалициите да посочат кандидат-депутатите си за изборите на 2 октомври е утре, 30 август.

От подадените досега от партията документи не се разбира дали председателят на партията ще се кандидатира този път за народен представител или ще повтори хода си от изминалите два вота и да не бъде претендент за депутат. В сайта на РИК засега не са публикувани и листите на "Има такъв народ" за Пловдив-град и Пловдив-област, където досега първи е бил зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.