Ива Митева: Не намерих отговор защо Слави не направи правителство

Дадох всичко от себе си за партията, но напуснах ИТН, заяви бившият председател на НС

Новини
18:30 - 14 Февруари 2023
6124
Ива Митева: Не намерих отговор защо Слави не направи правителство

"Санкциите по закона „Магнитски“ няма как да се приложат директно. Новият списък „Магнитски“ е знак, че все още нищо не се е направило в България. Все още само говорим, без да предприемем никакви действия. Затова ние сме тук, за да има действия" - заяви бившият председател на НС Ива Митева за новия политически проект „Заедно“.

„Тук трябваше по примера на прибалтийските републики да приемем решения в НС. Ние не законоприлагаме. В 47-то НС направихме временна комисия, която нямаше нито едно заседание, в 48-то НС имаше постоянна комисия, но пак не се постигна нищо. Когато няма мнозинство, за да се постигне конституционна реформа, това не означава, че вие не трябва да изложите какво мислите. Ако бяхме седнали и подписали някакъв законопроект, можеше поне да се дебатира по темата“, смята Митева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Не съм участвал в никакъв политически формат досега. В тази коалиция съм в качеството на експерт. Като предприемач моите решения са базирани на анализи и данни“, каза Юлиан Софрониев, който е част от новата формация „Заедно“.

Ива Митева обясни защо е тръгнала по друг път, различен от този на ИТН. „Аз също не разбрах защо развалихме коалицията. Направих всичко възможно, за да се състави правителство. Аз разговарях със Слави Трифонов и му казах, че не съм съгласна с някои решения. Но аз не съм лидер на тази формация. Дадох всичко от себе си за партията, отборен играч съм, но искам всички да играят отборно, включително и лидерът. Не намерих отговор защо не направихме правителство“, призна тя.