Ивайло Чочев: С моите голове печелим точки

Имаме затруднения срещу отбори, които играят дефанзивно, заяви футболистът на ЦСКА 1948

Спорт
11:54 - 23 Февруари 2023
1581
Ивайло Чочев: С моите голове печелим точки

Футболистът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата за играч номер 1 на 19-я кръг в родната efbet Лига. Полузащитникът вкара първото попадение срещу Хебър, което помогна и на "червените" да спечелят трите точки. Чочев благодари за приза и даде някои интересни отговори на въпросите, които му бяха зададени.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Радвам се, че съм успял да впечатля треньорите и да стана футболист на 19-и кръг. Най-важното бе, че взехме трите точки и си спечелихме мача.

Нямам за цел да стана топ голмайстор на първенството. Искам да помагам и да печелим. С моите голове печелим точки, надявам се това да продължава. Ако стана топ голмайстор на края на първенството, ще бъда щастлив.

20 гола мисля, че е една добра бройка и ще бъда доволен, предвид и позицията, на която играя. Ще е много трудно, има и тежки мачове. Няма да е лесно, но се надявам да успея, защото така и отборът ще печели точки.

Мисля, че ако бях вкарал тази дузпа, щяхме да спечелим мача с Ботев Враца. Голяма част от вината е моя. Чувствам се гузен пред моите съотборниците, щаба и клуба, тъй като беше около 30-а минута и можехме да обърнем мача.

Надявам се следващата да я вкарам, може и да трябва да променя нещо, ще видим. Следващият път значи Илиян да изключи камерата, като бия аз дузпа. Терените не са добре, няма какво да се лъжем, но това са условията и трябва да се приспособим максимално бързо, за да показваме добра игра. Времето е хубаво вече и мисля, че няма да има такива проблеми.

Имаме затруднения, когато трябва да играем срещу отбор, който е по-дефанзивен. Срещу отборите от топ 5 можеш да залагаш на контраатаката и е по-лесно. Нашият отбор е свикнал да играе на Бистрица. Смятам, че там се чувстваме по-добре. Когато имаме по-голям терен и повече пространство, мисля, че сме по-ефективни.

Много труден мач ни предстои. Загубата с Враца ще свали малко настроението, но искаме да играем евротурнирите и на всяка цена трябва да спечелим мача с Арда, дори и с грозна игра, но сме длъжни да вземем трите точки.

Това, че е обявена цел, не значи, че трябва да влияе на нашата игра. Когато сме горе в класирането, това е нормално. Не знам някое от момчетата да се е притеснило от целите. Нашата цел са евротурнирите и сме длъжни да победим Арда.

Мисля, че мога да изляза в чужбина. До колкото знам от ръководството, имало е и запитване през зимата. Аз искам това, но ако офертата задоволява клуба, съм готов да изляза в чужбина. В началото, като дойдох в ЦСКА 1948, играех рамо до рамо с Тодор Янчев. Той ми даваше много съвети и ми помагаше на терена. Страхотен футболист е и всеки може да научи нещо от него. Той има и голямо бъдеще като треньор, има много хубави виждания.

Разбира се, сега си има дистанцията треньор-футболист и уважението. Не ми е странно, но си има йерархия във футбола", сподели Чочев.