Ивайло Захариев разкри истината з а БНТ (Видео)

Причината за раздора са пари

Нещо за четене
13:04 - 25 Август 2023
6220
Ивайло Захариев разкри истината за БНТ (Видео)

Преди седмица Ивайло Захариев разкри, че е решил да заведе дело срещу БНТ. Тогава той само загатна, че ябълката на раздора между негова и телевизията е сериалът "Под прикритие" и че съдът е решил в негова полза. Сега актьорът реши да разкаже с подробности за причината за войната му с националната телевизия.

Във видео в профила си в инстаграм Захариев казва, че не е искал да започва това дело, но в крайна сметка се е оказало неизбежно.

"Всичко започна от това, че БНТ се хвалеше как продава сериала "Под прикритие по цял свят. Аз лично знам за над 180 държави. И в същото време авторските права, които ми изплаща, бяха нищожни."

Ивайло Захариев допълва, че е говорил със свои колеги, работили по сериала, че при тях положението със заплащането е същото като при него. Актьорът казва, че през 2020 г. е разбрал за европейската директива за авторско право. "И тогава реших да попитам БНТ за отчетите, които по закон трябва да представят всяка година, но те не пожелаха да ги покажат."

След това Захариев твърди, че е потърсил хора от националната телевизия, за да разрешат казуса, без да се стига до съд, но не е срещнал разбиране от тяхна страна.

"Смятам, че авторите и актьорите в България заслужаваме справедливо заплащане и затова тук борбата ми не е да получа някаква конкретна сума, а за да покажа, че не сме последни на опашката при толкова успешен сериал." Ивайло Захариев обещава, че в още видеа ще разкаже подробно за случая от неговата гледна точка.

Видео:

https://www.instagram.com/p/CwVY6imNu5g/