Иван Ченчев, БСП : Ваня Григорова няма да е дълго общински съветник

Депутатът твърди, че политическите процеси не зависят от премиера Денков

Новини
18:43 - 02 Декември 2023
12294
Иван Ченчев, БСП: Ваня Григорова няма да е дълго общински съветник

„Ваня Григорова няма да остане дълго общински съветник, поне според мен. Вероятно си постила за нещо друго или друга посока. Тя има право да направи каквото реши. На Григорова й трябваше БСП и тя дойде на крака на „Позитано” и всички ние единодушно я подкрепихме. Тя засвидетелства уважението си, но след това тя коренно промени своето отношение.

Защо тя промени поведението си, трябва да попитате нея”. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Иван Ченчев по НОВА по повод поведението на общинския съветник и неуспял кандидат за кмет на София Ваня Григорова.

За неподкрепата от страна на БСП в парламента на бюджета за здравеопазване, който е с 1,1 млрд. лева повече, Ченчев обясни, че хората продължават да виждат липсата на болници по места, продължават да са недоволни от здравната грижа.

По повод скандала между депутата от ДПС Делян Пеевски и колегата му от ПП-ДБ Кирил Петков депутатът от БСП каза: „На мен ми е неудобно да преповторя това, което ми чуха ушите в пленарна зала. Имаше част и от нецензурни изрази, но така се показа пред цяла България този публичен рекет, който си налагат един на друг в управляващата „сглобка”. Така се командва България в момента - като се разпределят порциите, като се налагат един на друг кой има повече влияние, за да си нагодят властовите позиции”.

„Премиерът (Николай Денков) показа, че не управлява процесите. Очевидно нищо не зависи от него и те го прескачат, той просто е една „сламена фигура”. В тази „сглобка” се разбират „вождовете”. След като се видяха след скандала с назначенията в НЗОК, излязоха с коренно различно мнение”, даде пример Иван Ченчев.

Относно недоволството от страна на левицата към военния министър Тодор Тагарав, Ченчев заяви, че той е работил като експерт за чуждо правителство. При срещата си в парламента вчера депутатът е заявил на министъра, че трябва да напусне поста.