Иван Костов: Ние не сме във война

Всеки, който казва, че сме във война, в това число и г-н Борисов, всъщност използва руска опорна точка - каза бившият премиер

Политика
21:48 - 07 Октомври 2022
5079
Иван Костов: Ние не сме във война

"ГЕРБ предлагат преговори на всички останали. Защо? Защото казват, че носят отговорност не за решението когато са сваляли правителството, а носят отговорност към мира и войната. В името на това не поемат онази отговорност, която е персоналната партийната отговорност и настояват, че тя трабва да се понесе на друго ниво - от всички. Което при нормална ситуация и нормални отношения на  една консолидирана демокрация е разумно. 

Това казват от ГЕРБ, само че ние не сме във война. да се твърди, че ние сме във война е опорка на Кремъл. Те казват - ние воюваме с целия Запад, където е и България. Западът казва - не, ние не войваме с вас. Те действат по силата на международните отношения. Украйна иска помощ от тях, защото е нападната от Русия и те дават помощ, но те не воюват с Русия. Това казват те и в този смисъл всеки, който казва, че сме във война, в това число и г-н Борисов, всъщност използва руска опорна точка" - каза бившият премиер Иван Костов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Политиката се прави в зависимост от нагласата, идеите и стремежите на хората, които са се обединили в партиите. Те определят техните действия. Отговорността, която носят партийните лидери, е в няколко посоки. Основната отговорност е към тези, които са ги избрали и водят след себе си. След това има и други интереси - на цялата държава, но зависи как ще бъде поставена задачата, за да я решат. Не мисля обаче, че ГЕРБ облекчават решението на другите, по-скоро го провокират", допълни той. 

Очаквайте подробности.