Иван Славов е новият главен скаут на ЦСКА

Българинът напусна поста си в ОФИ Крит, за да дойде на "Армията"

Спорт
16:54 - 13 Май 2024
2101
Иван Славов е новият главен скаут на ЦСКА

Българинът Иван Славов напусна поста на главен скаут в гръцкия елитен футболен ОФИ Крит, за да стане такъв в ЦСКА.

По информация на местното издание SDNA Славов е приел офертата на армейците и ще продължи кариерата си на същата позиция при "червените".

"ОФИ прекратява взаимоотношенията си с шефа на скаутския департамент Иван Славов, който се присъедини към нашия клуб през ноември 2022 година. Благодарим на Иван за всичко и му желаем най-доброто в неговата бъдеща кариера", се казва в официалното съобщения на гръцкия отбор.

"Искам да благодаря на ръководството на ОФИ за отличната съвместна работа в последната година и половина. За мен беше удоволствие и чест да работя в Крит и бъда част от топ отбора на острова, в който организацията е на най-високо ниво. По време на престоя ски в Ираклион създадох много приятелства и се привързах емоционално към клуба, който ще продължа да следя и да подкрепям", сподели Славов.

Славов има богат опит в скаутската и анализаторска дейност във футбола. Пловдивчанинът започва работа в английския гранд Арсенал през 2018 година при тогавашния главен скаут на лондончани и настоящ спортен директор на германския Щутгарт - Свен Мислинтат, а след това в България е тактически анализатор в щаба на Красимир Балъков в националния отбор през 2019 година.

В последствие заема същата позиция ЦСКА 1948 през сезон 2020/2021, а през следващата кампания той е част от екипа на Азрудин Валентич в Ботев Пловдив. През лятото на 2022 година Славов е назначен за главен скаут на кипърския АПОЕЛ Никозия, а от ноември същата година преминава на същата позиция в ОФИ.