Ивана боядисва яйцата с пяна за бръснене

Изповеди
10:31 - 26 Април 2019
3661
Ивана боядисва яйцата с пяна за бръснене

Страстната седмица е към края си и домакините в цялата страна са в трескава подготовка за Великден. Една от тях е и певицата на народа Ивана, която тази година ще заложи на нестандартна техника при боядисването на яйцата, като използва пяна за бръснене. Това сподели звездата на „Пайнер“ пред „Монитор“.

„Различни яйца правя всяка година. Тази година съм решила да са в по-нежни цветове. Най-вероятно в бледи тонове. Днес видях една простичка, но красива рецепта. В мъжка пяна за бръснене се слагат различни цветове от боята, слага се свареното яйце вътре и става много красиво в нежни тонове. Но трябва да е бяло яйце.“, разказа ни изпълнителката на „Едно Обичам те“.

Всяка година Ивана се настройва да боядисва яйцата в четвъртък, но по стечение на обстоятелствата й се налага да го прави в събота и то в голяма компания. „Събираме се с дъщеря ми, майка ми, приятелката ми Стояна. Всички се цапаме до ушите. Става голямо забавление. Първото яйце винаги е червено, спазвам традицията с кръстчето на челото на всеки, след което сменям веднага старото яйце пред иконата на Света Богородица и поставям новото“, допълни с усмивка тя.

За Ивана е много важна и празничната трапеза, затова всяка година измисля някоя авторска рецепта. В полунощ на събота срещу неделя пък звездата винаги ходи на църква.

Тази година Маргарита Хранова ще боядисва великденските яйца в уютната си наследствена къща в Брезник. Естрадната прима украсява яйцата „с различни бои, листенца, с памук, понякога и лепенки“, като в кошничката й преобладават червените яйца. Изпълнителката на „Оставаме“ е стриктна и в празничния си график.

„Всяка година на Великден се събираме с нашите сватове. По традиция на Цветница се събираме вкъщи, а следващата седмица сме на гости при тях. На втория ден от Великден пък от години сме винаги с нашите кумове. Хубаво е човек да спазва такива традиции“, сподели Хранова.

Певицата Йорданка Христова пък няма да посрещне светлия празник в голяма компания. „Разочарована съм, че на морето няма да е хубаво, но няма да можем да се съберем семейството на Великден. Синът ми ще отиде някъде с неговата любима. Затова, въпреки че ще е студено, най-вероятно ще отида на морето. Имам приятели там, имаме си църква“, разказа любимката на публиката пред Нова телевизия. За празника певицата пази специална декорация, която включва декоративни тревички, пиленца и една голяма свещ под формата на яйце. „Не ям месо от 16 години, но винаги има агнешко. Ухае на празник“, допълни тя.