Ивана сменя артистичния си псевдоним

Нещо за четене
16:25 - 07 Януари 2021
13377
Ивана сменя артистичния си псевдоним

Навръх имения си ден Ивана разказа история, свързана с артистичния й псевдоним. Преди повече от 20 години, когато постъпва в „Пайнер“, продуцентите й казват, че трябва да си избере сценично име. Любопитното е, че Ивана не е първият избор. Наложило се да променят избраното име, защото майката не певицата не го одобрила.

„Аз бях с две имена – Ваня Калудова, така си ме знаеха като певица, само че в моя си окръг. Тук вече трябваше да бъда с едно име, така бяха изискванията. Ние сложихме името Ивона. Леле, като го чу майка ми и видя първите песни, които бяха с името Ивона, каза: „Така ли съм те родила, това не ти отива, ти не си такава глезла. Ти си стабилно момиче, изглеждаш мощна, голяма жена… Какво е това дребничко – Ивона?! Трябва да си тежка!“ – казва певицата на народа в „На кафе“ и допълни:

Решението дойде, когато изпях „100 патрона“. Тогава Митко Димитров каза: „Ивана си отива най-точно“. Кръстена съм на баба ми Ивана, която аз не помня, защото съм била много мъничка, когато е починала. Тя е майката на баща ми. Казват, че тя е била с такива зелени очи, като моите, била е блестяща народна певица“.

Чувства имения си ден по-голям празник от рождения и е щастлива, че толкова много хора я поздравяват.

„Няма човек, който да не ми се обади, да не ми изпрати есемес, да не напише няколко думички, както в социалните мрежи, така и на личния ми телефон. След това с дни отговарям, на всички персонално, защото обичам по този начин да бъдат нещата. По-специален за мен стана Ивановден, когато преди 10 години моите скапи приятели Стояна и Румен записаха техния първороден син Иван – на мое име и на дядо си. Оттогава стават едни големи партита. Ние го правим като сватба, защото има страшно много музиканти“ – не крие радостта си хитовата изпълнителка.