Иванчева черно на бяло: "Трябва да свалим Гешев" (ВИДЕО)

Аз съм тъпо парче, куку, не правя сделки, казва обвинената екскметица на "Младост" в скандалния запис

Крими
16:57 - 11 Септември 2019
6364
Иванчева черно на бяло: "Трябва да свалим Гешев" (ВИДЕО)

Видео от дома на отстранената кметица на "Младост" бе разпратено до медиите от Йордан Бонев, който по-рано днес обяви, че e взела 75 хиляди евро за акцията. В него Десислава Иванчева дава инструкции за плануваните протести срещу Иван Гешев и правителството. Тя твърди, че е направено без нейно знание и ще си търси правата по съдебен ред. По-рано днес тя обяви, че изнесените видеочатове за организирани протести срещу номинирания за главен прокурор Иван Гешев и финансирани от Цветан Василев, са инсинуация и лъжа. Ето обаче транскрипция от разговора й с Бонев едно към едно: 

Й.Б: На протеста на 12-ти за Бойко Атанасов ли да викаме?

Д.И: Против Гешев, трябва да свалим Гешев, пък кой ще сложим, дето се казва - няма значение. Е, има значение, естествено.

Й.Б: Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?

Д.И: Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки. Аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм идеалист, малко съм ку-ку. Чакай да видя дали тоя ще дойде да си говори за Русе.

Й.Б: Не бе аз като цяло да им обяснявам структурата за Гешев, за какво са.

Д.И: Да, трябва да са наясно за какво са там, за да не стане като с циганите, вие за какво сте тука, ми де да знам (смее се). Това, което знам и което съм се разбрала, е че по принцип е да бутаме системата, нали, но основно е да се махне Гешев. На тази група, която е на 12-и, им е разрешено всичко, смисъл както дойдат нещата.

Й.Б: Смисъл падане на Гешев, на Кабинета?

Д.И: Да, но най-вече на Прокуратурата и Гешев и следователно те хората, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и т.н. Аз мога да ти дам против Гешев едни такива цветни сме направили, на миналия протест бяха (търси ги в телефона си) или от Фейсбук можеш да си ги вземеш, на предишния протест ги бяхме цложили. Те са на „Да, България” са жълто и електрик, нашите са зелени.