Иванов: Без партийни остриета в проектокабинета на ПП

Вторият мандат е най-реалистичният шанс за съставяне на правителство, смята лидерът на ДБ

Новини
12:53 - 15 Декември 2022
1838
Иванов: Без партийни остриета в проектокабинета на ПП

Най-реалистичният шанс за съставяне на правителство е с втория мандат, категоричен е съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Той обясни, че ДБ получили писмото от ПП за съставяне на правителство с втория мандат, но има законодателни действия, които трябва да се предприемат, за да може да се реализира втората папка. ДБ подкрепят така изброените приоритети от ПП, като искат да излязат от зоната колко е важно да има диалог и колко е важно да има допирни точки между партиите.

Христо Иванов очаква днес да бъде съобщено кога ще се състои председателски съвет в парламента. По думите на Иванов колкото и да е трудно да има правителство, отговорното поведение да се намери формулата, то да бъде излъчено с втория мандат.

Бившият правосъден министър посочи, че предположенията за персонален състав на Министерски съвет започнал от медиите. Мандатоносителят трябва да направи определени анонси, но е логично кандидатът за премиер да бъде излъчен от "Продължаваме промяната", настоя и той след като това заяви и Надежда Йорданова, бивш правосъден министър в коалиционното управление от миналия парламент.

Според Христо Иванов остриетата не трябва да присъстват в проектокабинета на ПП и ДБ. Лидерите трябва да бъдат в парламента и ежедневно да осигуряват възможността да функционира законодателният орган нормално, каза още той.