Ивет Горанова: Ще е велико да спечеля титлата отново

Спорт
16:06 - 16 Юни 2023
2904
Ивет Горанова: Ще е велико да спечеля титлата отново

Ивет Горанова чувства тежестта на успехите си, но се надява да защити титлата си на европейските игри по карате по-късно този месец. Българката спечели златния медал преди четири години в Минск, а в Токио 2020 утвърди статута си на номер 1 в света нв категореия 55 кг в дисциплината кумите с олимпийско злато.

Плевенчанката разкри, че й се е наложило да сваля експресно килограми след лечение на две контузиим, а и освен това тя има нов треньор - олимпийската шампионка в категория 61 кг отново от Токио 2020 - Йована Перкович от Сърбия.

"Този път лесно свалих килограмите. Нямах проблем с това. Проблем има, докато започнеш. Иначе годината започна с много промени - дойдох да живея в София и смених треньора.

Йована Перкович доскоро беше състезател и ни беше нужно време да свикнем, но го направихме. След пет месеца работа заедно се чувствам добре и имаме добра комуникация.Минах през една или две контузии, които ми повлияха на психиката. Това се случи през февруари и март месец. Сега съм добре.

Направих няколко контролни състезания за Европейските игри и се вълнувам за участието си. Чувствам се добре и психически, и физически. Ще дам максимума от себе си. Ще опитам да спечеля първото място, но най-вече отивам там, за да се забавлявам.Не се притеснявам от това, че ще бъда единствената българска състезателка. Фокусирана съм и не се разсейвам.

Ще бъда на 55 кг - на моята си категория. Познавам всичките си съпернички, вече съм печелила срещу тях. Донякъде е тежест, че защитавам титла, но искам да повторя този успех", сподели Горанова.