Ивков: Левски генерира приход от близо 6 млн. лева

Не сме готови за титлата, "Юнайтед груп" иска да придобие клуба, призна шефът на "Герена"

Спорт
14:52 - 28 Юни 2022
2356
Ивков: Левски генерира приход от близо 6 млн. лева

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков разкри какви са приходите и разходите на "сините" от месец март насам. Адвокатът посочи точните суми, които клубът е платил, за да няма проблеми с лиценза и картотекирането на нови състезатели.

"Завършихме селекцията на клуба преди да започнем подготовката ни. Толкова е просто и се чудя защо не е ставало преди. Качествени, но евтино взети играчи мисля, че имаме конвертируем млад отбор и вярвам, че ще постигаме още по-добри резултати.

Не сме готови за титлата, но ние и за купата не бяхме готови. Предстои ни много хубав мач. Мисля, че ни се падна най-добрия възможен противник. Да, фаворит е ПАОК, но аз не мисля, че са чак такъв. Предстои да видим. При всички положения ще има футболен празник.

За периода от март до сега има приход 5 997 432 лв. Билети на мачове, клубен магазин, абонаментни карти, тв права, реклама.

Разходи основно перо обезщетения на стари задължения 5 765 409, 02 лева. 278 хил лева - бивши треньори. 305 хил. лева Насиру. Макрон - 25 000 лв", каза Ивков.

Ивков заяви още, че компанията "Юнайтед груп" е изразила желание да придобие клуба. На "Герена" е пристигнало писмо, с което от чуждестранната фирма са официализирали своето намерение.

"Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори! Да, има интерес от "Юнайтед груп". Лично аз ги потърсих, защото нашият основен спонсор изнемогва с всички разходи. Те изпратиха свои представители преди финала за Купата на България и хората наистина имат интерес. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Ние търсим светло бъдеще на клуба. Далеч сме до крайно решение и този процес ще продължи според мен до Нова година поне, преди да се вземе такова", каза Ивков на пресконференция на "Герена".