Ивков: Рекламодатели платиха лагера на Левски в Дубай

Спонсорите са публични компании, абсолютно чисти, заяви шефът на "Герена"

Спорт
11:40 - 24 Февруари 2023
2341
Ивков: Рекламодатели платиха лагера на Левски в Дубай

Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, внесе яснота относно зимния лагер на „сините“ в Дубай и разкри как е бил финансиран.

„Лагерът в Дубай – за мен преекспонирана тема. Защо там? Защото това е мястото с най-благоприятни условия за футбола, към който се стремим. Разликите с Турция не са от такова естество, за да се лишим от него.

Левски нямаше да си го позволи, но се впрегнах и направих всичко възможно да се подготви най-добре отборът и да изпълня желанието на трансфера. Вярвам, че не е късно Левски да се върне на пътя на победите и да покажем, че решението ни е било вярно“.

„Как беше финансиран? Финансирането, което осигурихме беше целево. Тези средства нямаше да бъдат усвоени от клуба, ако не бях убедил съответните рекламодатели, че това е изключително важно за нашия клуб. Бюджетът на Левски по никакъв начин не е ощетен.

Спонсорите са публични компании, абсолютно чисти. Можеше да се досетите като видите брандирането на Сектор А и Сектор Б – „Еврохолд“ помогна с една част чрез договори за реклама. Хората искаха да помогнат и искаха да помогнат със своя бизнес.

Другият спонсор е от голямото семейство на United Group – „Нова Броундкастинг Груп“. Сега е моментът да благодаря на тези хора, защото помогнаха на Левски в онзи момент. Ние показахме какво е левскарството за всеки един бизнес. Това са компаниите – те не искаха афиширане и благодарности“, заяви Ивков.