Иво Христов: ГЕРБ отряза субсидията , защото не зависи от нея

БСП щяла да пострада най-много, защото е единствената опозиционна партия, смята бившият президентски съветник

Новини
10:13 - 23 Юни 2019
2172
Иво Христов: ГЕРБ отряза субсидията, защото не зависи от нея

ГЕРБ не е опряла до парите от партийната субсидия и затова било логично да отреже финансирането, от което зависят останалите партии. Така евродепутатът и бивш президентски съветник Иво Христов коментира темата "партийни субсидии" и очертаващата се промяна – 1 лев на глас плюс дарения от фирми, включително държавни. Той смята, че ГЕРБ ще купи "съвсем законно" местните избори, ако промяната с партийната субсидия мине. 

Според бившия президентски съветник БСП щяла да пострада най-много, защото е единствената опозиционна партия. Той обаче не пожела да каже колко пари има в касата на БСП всъщност, но каза, че колкото и да е омерзена "играта на демокрация", с промяната на партийното финансиране тя окончателно ще бъде провалена в България. 

"Значи ли, че президентът трябва да се отметне от критиките си за корупцията, само защото БСП също критикува" - по този начин евродепутатът видя картината по отношение на връзките между Румен Радев и БСП. Той не пропусна да каже как на Росен Плевнелиев никой не му е задавал въпрос кога ще скъса с ГЕРБ. "Хората преглъщат всичко" – с тази констатация Христов заключи, че на никой не му пука за евроизборите, където той видя "купуване". "Българите ще научат по най-трудния начин демократичните уроци", добави Христов, който смята, че ще трябва да изживеем още други катастрофи, докато един вид ни дойде акълът в главата.