Иво Инджев: Ще избираме между нищото и Радев

Политика
20:27 - 14 Септември 2021
8348
Иво Инджев: Ще избираме между нищото и Радев

Ще трябва да се избира между нищото и Радев. Не искам да обиждам другите кандидати, които явно ще бъдат статисти, но това ще е боксов мач в много неравностойно положение.

Така коментира предстоящите президентски избори журналистът Иво Инджев в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Според него няма кандидат, който ще се осмели да застане срещу настоящия държавен глава и да бъде негова адекватна конкуренция.

"Само от ДБ може да излезе сериозна съпротива", смята той.

Журналистът каза, че евентуален кандидат на ГЕРБ за първия пост в държавата няма да успее да събере подкрепа извън структурите на партията, дори и да става въпрос за Бойко Борисов.

"ГЕРБ и техният вожд постигнаха това, което постигна Путин в Русия – да се изолира от целия свят. Така те се изолираха от целия политически живот у нас. Борисов няма никаква подкрепа извън ядрото на ГЕРБ. Очевидно Радев има по-голяма и по-широка подкрепа, а Борисов се страхува от това да бъде бит", коментира Инджев.

Иво Инджев твърди, че по време на 46-ото Народно събрание партията на експремиера е "стояла отстрани и е интригантсвала" и в края на парламента е успяла да възстанови статуквото, като нейната следващата цел ще бъде да се върне на власт чрез избори и да повтори "номера на перестройката".