Иво Ивков си тръгва от Левски, сменя го чужденец

Спорт
10:21 - 28 Октомври 2022
1995
Иво Ивков си тръгва от Левски, сменя го чужденец

Левски ще има нов изпълнителен директор, ако клубът смени притежателя на мажоритарния пакет дялове. Иво Ивков вероятно ще подаде оставка още преди евентуалните нови собственици от „Спорт Рипъблик“ да поставят свой човек на най-важния оперативен пост в клуба от „Герена“.

Настоящият шеф може да бъде офериран да остане в екипа на новия изпълнителен директор, ако се стигне до такова развитие, но той едва ли ще приеме.

Може обаче при провеждането на съществени преговори за бъдещата стратегия и работа на администрацията да се появи и предложение Ивков да продължи да заема поста. Практиката в клубовете, най-вече в Европа, е при нов собственик бързо да се започне с подмяна на хората на важните постове и дори се стига до раздяла с цели звена.

„Спорт Рипъблик“ е компания, която се занимава с придобиването и управлението на футболни клубове и е част от „Юнайтед Груп“. Твърде вероятно е новият изпълнителен директор на Левски да е чужденец.

Подобно стечение на обстоятелствата и нови назначения видяхме в Ботев, където голяма част от директорския състав не са българи, а сънародници на собственика Антон Зингаревич.

Случаят с Ивков е идентичен като този със Станимир Стоилов. Треньорът вече заяви в прав текст, че ще подаде оставка, ако Сираков прехвърли акциите на друг собственик.

Ситуацията обаче е деликатна, тъй като и двамата са фаворити на запалянковците и това си личи в поведението на привържениците по време на срещите в провинцията като част от различни членски и дарителски кампании.

Предвижда се при смяна на собствеността Наско Сираков да остане в клуба на платена позиция като президент или почетен председател.