Иво Мирчев: Хартиената коалиция става коалиция "Магнитски"

БСП все повече прилича на "Възраждане", заяви депутатът от "Демократична България"

Новини
09:22 - 14 Февруари 2023
1851
Иво Мирчев: Хартиената коалиция става коалиция "Магнитски"

"БСП все повече прилича на "Възраждане". От общо 9 санкционирани по закона "Магнитски" в целия ЕС, 8 са от България. Това е ясен сигнал и обяснение за това защо у нас няма доверие към институциите. Вторият "Магнитски" е и удар и по руското ядрено лоби", заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Присъствието на Владислав Горанов от ГЕРБ в "Магнитски" 2 е заради даване на подкупи на хора, от които зависи приемането на по-благоприятни за тях закони. Горанов е играл ролята на нощното шкафче на Борисов", допълни той в ефира на Би Ти Ви.

"Все още не е обсъждано във формата на ДБ и в коалиционния формат дали да се работи за импийчмънт на държавния глава. Президентът с ходовете си разчита на личните си убеждения, отколкото да следва националния интерес", каза още Ивайло Мирчев.

"48-ият парламент направи няколко хубави неща, но с връщането на хартиената бюлетина ни предстои голяма борба - да следим за честността на вота. Защото хартиената коалиция става коалиция "Магнитски", завърши Мирчев.