Иво Мирчев: Нека синът на Нинова да й обясни как работят машините

Кабинет на малцинството е най-малкото зло, заяви депутатът от ДБ

Новини
19:05 - 24 Ноември 2022
2456
Иво Мирчев: Нека синът на Нинова да й обясни как работят машините

"Нямаме илюзия, че кабинетът на малцинството е добър вариант за България. Ние в момента нямаме добър вариант за управление. Просто е най-малко лошият вариант". Това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" пред БНТ.

"Ние предлагаме правителство на малцинството за едни 10, 20 приоритета. Останалите политически сили може да решат да ни подкрепят, но това не значи, че влизаме в коалиция. Ние гласувахме с ГЕРБ по отношение на еврозоната, самолетите. Това не е коалиция с ГЕРБ."

"Не сме имали желание да се коалираме с БСП. Нашият съвет е Нинова да пита сина си, който живее в САЩ, да й обясни как работят машините. След това тя спокойно може да му обясни защо иска да ограничи неговата възможност да гласува в чужбина", добави той.

По отношение на хартиените бюлетини Мирчев заяви, че това е начин ГЕРБ, БСП и ДПС да си осигурят управление след следващите избори: "Хартиена бюлетина означава ръчно броене на гласовете. Там са най-големите измами. Наистина може би става дума за едни 200 хиляди гласа отгоре, които са достатъчни ГЕРБ, БСП и ДПС да си осигурят спокойно управление заедно след бъдещи избори."