Иво Мирчев от ДБ пред Lupa.bg: Не сме разменили и дума със Слави

Новини
16:19 - 09 Април 2021
4447
Иво Мирчев от ДБ пред Lupa.bg: Не сме разменили и дума със Слави

След фитила, хвърлен в публичното пространство, че вторият в класацията след изборите Слави Трифонов ще върне мандата, въпросите вярно ли е и какво се случва по-нататък, не стихват. И политици, и симпатизанти не спират опитите да разгадаят в различни посоки мълчанието на шоумена. Мнозина си зададоха въпроса дали един от основните играчи - Демократична България, която се спряга за евентуален коалиционен партньор на ИТН, са наясно за реалните намерения на Трифонов и водили ли са разговор с шоумена.

Отговорът е - не. Формацията на Христо Иванов не е водила никакви разговори със Слави Трифонов и не е наясно с бъдещите му ходове.

„Не сме водили никакви разговори със Слави Трифонов. Нямаме представа какво планира”, бе директен заместникът на Христо Иванов пред Lupa.bg.

„Всичко което в момента се хвърля в пространството, преди дори да е сформирано Народното събрание и преди да бъде даден мандат на ГЕРБ, е спекулация.”, бе категоричен пред Lupa.bg зам.-председателят на ДБ Иво Мирчев.    

„Мандатът още не е даден на ГЕРБ, нека видим какво ще направи Бойко Борисов. Все още не е ясно какво ще се случи. Нека се сформира парламентът и след това вече да видим”, парира прибързаните заключения Мирчев.

Зам.-председателят на Демократична България припомни, че те са предпоследна политическа сила в класацията, с 27 депутати. Мирчев повтори, че в техните основни документи са декларирали пред избирателите, че няма да участват в коалиции с ГЕРБ, БСП  и ДПС.