Иво Мирчев: Свалянето на кабинета беше нелепа операция

Факт е, че в момента купуваме по-евтин газ, хвали кабинета в оставка депутатът от ДБ

Новини
11:25 - 25 Юни 2022
1398
Иво Мирчев: Свалянето на кабинета беше нелепа операция

Ветото е наднационална тема - от една страна става дума за бъдещето на Европа, от друга за защита на българския интерес. Свалянето на правителството беше една операция, която в нашите очи изглеждаше абсолютно нелепо. Така и не можахме да разберем защо няколко партии решиха да свалят правителството, коментира Ивайло Мирчев от ДБ пред БНТ.

Няма никакъв отговор и защо беше свален Никола Минчев - демонстрация на ново мнозинство, обясни още Мирчев.

Беше ясно от самото начало, че това е една сложна коалиция и ние никога не сме били оптимисти да изкара пълен мандат. Но беше ясно, че има редица предизвикателства пред страната и една от целите беше необходимостта ГЕРБ и БСП да бъдат държани далеч от властта. Това беше постигнато.

От тук нататък не следва нищо добро за България, смята Мирчев.

Той е категоричен, че България може да съществува и без руски газ и в момента осигуряваме синьо гориво на по-евтини доставки.

България наистина купува по-евтин газ - факт е. Поздравления за министър Василев, за министъра на енергетиката и експертите, които се справиха с тази задача. Беше изключително трудно, защото България не беше предвидила да купува втечнен газ, но се справихме с този проблем. Не трябва да имате съмнения, че става дума за интересите на България, а не за политически боричкания, категоричен е Мирчев.