Иво Прокопиев се изнесе от морското имение

Медийният бос напусна палата си на Буджака заради предстояща акция на Николай Бареков

Новини
10:48 - 08 Август 2020
6197
Иво Прокопиев се изнесе от морското имение

Медийният бос и мастит приватизатор Иво Прокопиев е напуснал със семейството си просторното морско имение в местността „Буджака“ край Созопол, докладваха пред Lupa.bg негови съседи по имот.

Според думите им, още преди 2 дни разградския милионер натоварил цялата фамилия, както и куп куфари в джипа си „БМВ“ и офейкал от Созопол.

„Първоначалните му намерения бяха да изкара цяло лято тук, но сега нали ще стачкуват пред портите му...“, коментират прекратената лятна ваканция на Иво Прокопиев комшиите му на „Буджака“.

Иво Прокопиев напусна спешно имението си в Созопол

Бягството на Иво Прокопиев се свързва с обявената от бившия евродепутат Николай Бареков акция за масово посещение пред имението му. Съвсем наскоро Върховната административна прокуратура констатира множество нарушения в местността „Буджака“.

Оказа се, че имението на босът на „Капитал“ Иво Прокопиев е отрязало достъпа на туристите до морския бряг и до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която е опасна за преминаващите през нея граждани и почти никой не минава оттам.

Преди ден лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, отишъл на инспекция на плажа „Росенец“ до имението на Ахмед Доган, отказа да коментира сходния казус с Иво Прокопиев. Запитан от журналисти дали ще отвоюва за гражданите и заградения от медийния бос достъп до крайбрежните скали на Созопол, Иванов смутено обясни, че не е запознат с конкретния казус.

Това мотивира Николай Бареков, стар враг на Прокопиев, да организира масова разходка до имението на разградския баровец, която е насрочена за вторник. Заради това Прокопиев превантивно се изнесе със семейството си от лятната си резиденция.