ИЗБОРИ ДО ДУПКА: Хайде излезте от кенефа, бе!

За простоКиро вече е известно какви пари е пръснал, за да се изходи с кеф, останалите партийни клозетници го догонват с дебелите кафяви линии

Коментар
20:51 - 22 Септември 2022
8202
ИЗБОРИ ДО ДУПКА: Хайде излезте от кенефа, бе!

Яко сме се настанили в тоалетната в седмицата преди седмицата на парламентарните избори. Тези на 2 октомври т.г., както е твърдо наложително да отбележим. Че то вече им изгубихме сметката на изборите от толкова висене в кенефа – пардон, в предизборно-изборно-следизборната мека до разстройство обстановка. Пак сме на гласуване под лозунга „Избори до дупка“, който не просто ни се привижда изографисан и на тоалетната хартия и не ще да отшуми и в тоалетната чиния.

Много клозетно стана, ама така е, когато очакванията са сведени до нула, по-точно до двете нули, както си маркирахме обществените тоалетни, преди да станат WC-та – демек пак клозети, но можеш да пуснеш и вода в него. Не че в нашето политпартийно ВеЦе напоследък е възможно каквото и да е отмиване. Изхождането е с толкова постоянен дебит, че достъпът на водното налягане е невъзможно.

Да вземем за пример например едно от най-пресните изхождания на най-пресния ни бивш премиер-министър Кирил Петков. То не че е чак толкова прясно, с натрупване е, но сега се появи публично, извън тоалетната на Министерския съвет, туй миризливо разточителство.

Известно стана какви големи пари е пръснал простоКиро, за да извърши действието премиерско хранене, което (дори и да не си премиер) винаги предшества извършването на голямата работа в кенефа.

То направо огромна, къртовска работа ще да е била, след като само за една вечеря със северномакедонския си колега нашият премиер е похарчил 18 002,70 лева. Добавят се и по-дребни суми в сравнение с тази, но в достатъчно дълъг официален списък: 3603 лева за обяд в чест на Федералния канцлер на Германия и 3660 лева за вечеря, дадена на министър-председателя на Нидерландия. После идат 10 879 лева за някакви си четири работни обяда в резиденция „Бояна”. И още по-някакви си 26 116,96 лева за тук-там кафета, минерална вода, бонбони, плодове. Така де, за перисталтиката именно плодовете са много важни и не случайно премиерът Киро е настоявал всяка сутрин да му ги поднасят пресни, пресни и био – право от гората.

Така Петков и най-близкото му обкръжение са си раздвижили червата с малини за 4531 лева и с боровинки за 3229 лева държавни пари. Без да се броят ябълки, круши, кайсии, сливи, лимони и грейпфрути за някакви си стотици левчета. И скъпите луксозни бонбониери – качество без ограничения на количествата. Всичкото това няма как да се прокара с чешмяна – неуважително е. И е поливано за сметка на данъкоплатците с водните перли „Боржоми“ за 2006 лева и „Сан Пелегрино“ за още 2843 лева плюс по-проста минералка, но в стъклени шишета по 330 мл срещу 9259 лева.

Има и купища пици по вечерно време. За тях официална справка няма кой ги е поръчвал и кой им е плащал „музиката“, но записите от камерите в Министерския съвет и района на доставките са доставени и те на прокуратурата.

Толкоз за тази дебела кафява линия, сега може да се чака дали и как оторизираните органи ще се изходят по хранителната верига на просто малиново-боровинковия бивш премиер.

С този дребен като горски плод пример как се пръскат държавни пари, за да се изходи някой с кеф, може по храносмилателно да се прескочи към дебелите кафяви линии, дето се чертаят, направо изтичат от поредния, все по-задръстен изборен клозет. Понеже и на Киро Петков, и на всички останали политпартийни клозетници диарията с т.нар. червени линии се превърнаха в кафяво-смърдящи до пълно запичане на избирателя.

И най-пресните социологически проучвания сочат, че две трети от имащите право и задължение да са избиратели са на мнение, че след 2 октомври трябва да има редовно правителство, дори ако това означавало компромиси на партиите при коалиране. Ама компромиси не се чуват от политпартийното WC, чува се само шум от изтичането им по каналния ред, още преди да се врътне и една клозетна запетайка, камо ли някой да рече точка да сложи – компромис да направи. Чертаят се все по-дебели и по-дебели разделителни линии, от тия, де – червените, дето в ла*н*но кафяво избиха. Вместо да си умият поне малко агресивните задници, политсилите веднага затварят всяка възможна за открехване врата помежду си – с трясък всеки се затваря под ключ в своята си тоалетна и се млатят през канализацията.

Уж например ГЕРБ, ПП и ДБ може да преговарят на модерна WC основа. Но когато всеки се е вторачил само колко депутатски задника ще са му нужни, за да си обслужва с по-меката парламентарна тоалетна хартия партийния дирник, и хоп – евро ВеЦе-то си остава все същата септична яма. Да не говорим за дебелата в тая „преговорна“ лъжеистория червена линия БСП, че много засмърдява на кафяво.

Но и без Корнелия Нинова, която дори и изотвътре на червената партия не могат да я пенсионират от лидерския пост, останалите се пращат един друг да четат на спокойствие вестници в тоалетната. Петков не престава да настоява Борисов да се пенсионира „по старост“, Бойко убедено тръби, че Киро е за пенсия по инвалидност. Христо Иванов и компания пък са си самозаети да се доберат до социална парламентарна пенсия. Там разните други – „имало такъв народ“, „възраждане чрез копейки“ и най новото „възход чрез въздух без налягане“ са си на принципа „пенсионер умора нема“ и под мотото „парламентарният кенеф е безплатен“.

А в общодържавния клозет, какво? Е, при толкова много партийно клозетно пенсиониране с насиране, пенсионерите пак са на първа линия. На 2 октомври са изборите, от 1 октомври „пак“ ще им вдигат пенсиите – този път чрез „преизчисляване“, ама ще видят с колко са повдигнати най-рано на 7 октомври, че това е първото „число“ от месеца, от което почва плащането.

Иначе нещата си се движат по каналния ред: от криза в криза, все по-начело с политическата, та да оцвети и подхрани в достатъчно кафяво към кърваво черно останалите. Да се натика цялата държава в тая клозетна дупка с избори до дупка и постоянно служебно ходене по нужда с тоалетна хартия, отпускана на парче от президента Румен Радев.

А избирателят, поне две-трети от него, може да си вика колкото си ще от изборния клозет под ключ: Хайде излезте от кенефа, бе! Ама няма, когато изборът му е между диария и констипация – все тая същата дефекация на клозетниците, и все в неговите гащи.