Избори на фотофиниш: България е в разкрач между "Промяната" и ГЕРБ

Политика
19:53 - 14 Ноември 2021
3673
Избори на фотофиниш: България е в разкрач между "Промяната" и ГЕРБ

България е на изборен фотофиниш и в разкрач между Продължаваме промяната и ГЕРБ. Според "Тренд" първа е формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, която "отвя" останалите партии и само за 2 месеца и половина от обявяването си излиза първа на третите поред избори за Народно събрание за тази година. Според "Галъп обаче" ГЕРБ са първи с 1 процент пред ПП - с 23,5 срещу 22,5 в полза на Бойко Борисов. Данните са на "Галъп" при над 90% обработени протоколи от екзит половете им. Агенцията дава "вход" на цели 7 партии в 47-я парламент. 

Развръзката ще дойде в идните часове с паралелното преброяване и вота от чужбина. 

Харвардското дуо "изяде" електоралната подкрепа и от Демократична България, и от ИБГНИ на Мая Манолова, Татяна Дончева и Арман Бабикян. А от предишния първенец на вота през юли - Има такъв народ на Слави Трифонов, отмъкна близо 15%. Днес ИТН е с едва 8 на сто. 

БСП отново е трета с 14,5 на сто. 

Демократична България и този път не успя да изпревари ДПС, която се мобилизира над 10,2 на сто от гласовете. Така на този вот градската десница спечели едва 7,3 %. 

Голямата изненада е ПП "Възраждане" на русофила Костадин Костадинов с над 4%. ИБГНИ остава доста под прага с 2,5% от гласовете.