Изборите тази есен с 20 млн. лева по-скъпи

Кабинетът отпусна 70,7 млн. лева за местния вот

Новини
16:33 - 28 Август 2019
1750
Изборите тази есен с 20 млн. лева по-скъпи

Местните избори ще струват с 20 млн. лева повече в сравнение с вота преди 4 години. Кабинетът вече прие план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на първи и втори тур на вота за общински съветници и кметове. Стойността й е 70 млн. и 700 хил. лева.

С одобрените близо 71 млн. лева ще се финансират подготовката на местния вот, отпечатването на избирателните списъци, изработването на изборните книжа и материали, отпечатването на бюлетините, логистичното осигуряване на  областните и общинските администрации, както и на администрациите на Министерския съвет.

Предвидени са и средства за провеждане на разяснителна кампания за организиране на места за гласуване в държавните училища, за възнаграждение на членовете на общинските и секционните избирателни комисии, както и за компютърна обработка на данните от гласуването.

През 2015 година, за миналите местни избори, кабинетът отпусна близо 51 млн. лева, като част от средствата отидоха за референдум за въвеждане на електронно гласуване.