Изборни неволи : Член на СИК е подал две еднакви бюлетини на гласоподавател в Хасково

Близо 16% е избирателната активност в общината

Новини
13:49 - 29 Октомври 2023
2066
Изборни неволи: Член на СИК е подал две еднакви бюлетини на гласоподавател в Хасково

С две бюлетини за един и същи избор гласува мъж в Хасково. Подадени са една жалба и един сигнал за изборни нарушения в ОИК – затова че кандидати стоят в избирателните секции без да имат право и че се ползват две урни, вместо само една, съобщава НОВА.

Член на избирателна комисия е откъснал две бюлетини от един и същи избор и ги е подал на един избирател. Не е ясно дали някой от тях е разбрал какво е станало преди да бъдат пуснати в урната. От ОИК разпоредиха едната бюлетина да се счита за невалидна.

„Дали сме указания  сме предупредили съответния член на СИК, ако случаят се повтори, че ще бъде наказан, доколкото това е грубо нарушение в момента на откъсването, на сгъването, на слагането на печата не са спазени методическите указания. Втората бюлетина няма печат, тя е недействителна”, каза Добромир Якимов - председател ОИК Хасково.

Избирателната активност в Хасково е по-висока от тази преди 4 години. Близо 16% е избирателната активност в Община Хасково, близо 17% е за цялата област. Най-висока е активността в община Маджарово.