ИЗБРАХА ПАПА: Неговото име е: Вежди Рашидов (НА ЖИВО)

Ще жертвам част от останалите си години за българския народ, обеща доайенът на парламента

Политика
13:45 - 21 Октомври 2022
7053
ИЗБРАХА ПАПА: Неговото име е: Вежди Рашидов (НА ЖИВО)

Доайнеът на 48-ото НС е и неговият нов председател - Вежди Рашидов. От общо 239 гласували, 139 бяха "за", 73 - "против" и 27 се въздържаха.

За другия кандидат - Цвета Рангелова, гласовете бяха малко - 29 гласуваха "за", 71 "против".

След като станаха ясно, че Вежди ще е новият председател на НС, той заяви: Да, всички сме интелигентни и виждаме. Благодаря за честта, че съм избран за председател на това Народно събрание, заяви лаконично доайенът. 

Снощи получих над стотина есемеси и много обаждания. 60 процента ме упрекнаха за това, че съм отказал, защото искат да има държава, да има парламент. Аз явно, след като съм бил два пъти министър и шест мандата депутат, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците, сподели Рашидов.

Днес се получи нещо интересно. Г-жа Нинова не го направи, защото ми е противник, а защото е национално отговорен човек. Колкото  и да е къс тоя парламент, започвайте да работите. Хората ще бъдат унизени и гладни. Бъдете близо до тях, чувайте болките им, призова доайенът на НС.

Не е честно от три дни да се шегуваме с народа. Парламентът не е Сатиричен театър. Не сме в театър. Ние сме тук за да работим, да търсим верния път и да излезем с правилно решение, повтори заветите си Рашидов.

Ще жертвам част от останалите ми години за българския народ, обеща Вежди. Само за народа,  това е свещена земя.  Обещавам да работя с всички вас, да съм консенсусен, да се вслушвам в думите ви. И моля ви, намалете перченето.  Вие сте мъже, и то големи мъже. Влагайте разум, призова Рашидов.