Изчезналият Джак Ма се появи в Деня на Буда

Новини
10:14 - 20 Януари 2021
1755
Изчезналият Джак Ма се появи в Деня на Буда

Китайският предприемач, основател на онлайн гиганта Алибаба (Alibaba), Джак Ма направи днес първата си публична проява от октомври миналата година, предадоха световните агенции.

Той се обърна във видеоконферентен режим към стотици селски учители от различни региони на страната по повод отбелязвания днес Ден на просвещението на Буда. На този празник от 2015 г. Ма всяка година се среща със селски учители в южната провинция Хайнан и връчва награда, учредена от неговата фондация.

В 50-секудното видео, разпространено от китайски медии, Ма, облечен в тъмносин пуловер, говори директно пред камерата от стая със сиви мраморни стени. От видеото не става ясно къде се намира бизнесменът.

По-рано в този месец в социалните медии набраха скорост спекулации за местонахождението на милиардера след медийни съобщения, че той е пропуснал финалния епизод на телевизионно предаване, в което беше съдия. Във видеото Ма посочва, че тази година не може да присъства лично на връчването на наградата, както в предишни години, заради пандемията.