Издигат кандидат-президентската двойка Радев-Йотова до дни

Моята информация е, че получаваме доверието на социалистите, увери вицепрезидентът

Новини
21:29 - 23 Септември 2021
4001
Издигат кандидат-президентската двойка Радев-Йотова до дни

Инициативният комитет, който ще издигане кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори е "готов и ще бъде обявен през следващите дни". Това съобщи пред журналисти в Шумен Йотова, която е в града за честването на 165-ата годишнина на едно от първите читалища в България - шуменското "Добри Войников".

"Ние ще бъдем кандидат-президентска двойка на инициативен комитет, в който пожелаха да влязат много хора. В БСП в момента също вървят номинации. Чакат се конференциите на областните съвети. Моята информация е, че ние получаваме доверието на българските социалисти. На много места вече сме номинирани и има решения за нашата кандидат-президентска двойка. Оттук нататък ще следваме всички срокове и правила, определени от закона и ЦИК", отбеляза Йотова.

"Не деля хората на това от кои политически сили са. Ние получаваме подкрепа от много български граждани от най-различни съсловия, професии, от различни населени места, достойни хора. Ние сме изключително горди за това, че те застават зад нашата кандидатура, не само, че ни имат доверие и декларират, че ще гласуват за нас. Те искат с тяхната подкрепа и с тяхното лице да направим нашата кампания и да спечелим изборите, нещо което ценим изключително много", каза Йотова.

"Гледам изключително сериозно на всяка конкуренция. Чакаме и другите кандидат-президентски двойки. Надявам се в тази много трудна парламентарна и президентска кампания да имаме достатъчно време да спорим в добрия смисъл на думата, да имаме дискусии, всеки да изложи своята визия, усещане и поглед за това как трябва да се развива страната в следващите години", посочи вицепрезидентът.

"Президентската институция по Конституция е много важна, защото това е единствената институция, която има право и е възможно да разговаря с политическите партии и други институции, без това да се счита за пристрастност, когато трябва да се търсят добрите решения за България.

Нека да видим и какво ще предложат нашите колеги. Отнасям се изключително сериозно към бъдещите ни опоненти. Надявам се за един нормален диалог. Последното нещо, което искам, е да се повтори картината от последното Народно събрание", допълни Йотова.

"Ако президентът е критикуван за нещо много сериозно от опозицията през последните четири години, е точно за битката му да имаме нормална съдебна власт в страната, каквато искат европейските ни партньори", каза тя в отговор на друг журналистически въпрос, свързан с това дали има нападки от Лозан Панов към президента Радев.

"От какво конкретно е продиктувана реакцията на господин Панов нямам какво да ви кажа, не зная и нямам как да го коментирам, още повече, че не се познавам с него", каза още Йотова.