Изгоненият Николай Дренчев: Костадинов готви нови удари върху семейството ми

Съпругата на депутата Красимира също е отлъчена от "Възраждане"

Новини
12:52 - 12 Февруари 2024
3404
Изгоненият Николай Дренчев: Костадинов готви нови удари върху семейството ми

Тримата депутати, изгонени от "Възраждане" и от парламентарната група  на партията - Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев остават в парламента като независими депутати. Това съобщи на пресконференция в Ловеч Дренчев, който потвърди, че съпругата му Красимира Дренчева също е отлъчена от "Възраждане" и днес ще подаде молба за напускане на партията.

Николай Дренчев обяснизащо остава в парламента като независим депутат:

"Решението беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. В един момент отваря огромни възможности да работя за региона без тези идеологически окови, които са се налагали от принадлежността ми към една, организация, добила, за съжаление, екстремистки образ. Това, че в някаква степен не съм част от организацията и няма да получавам директни команди от националното ръководство, в никакъв случай няма да ми пречи да работя за благото на народа, за благото на хората и да докажа, че не съм бил купен, че не съм бил предател".

Николай Дренчев уточни, че както той, така и останалите, отлъчени от "Възраждане", все още са членове на партията:

"В момента и общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от "Възраждане", защото процедурата по устав не е такава. Друг е проблемът, че очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен. За да бъда изключен, трябва да се свика Конгрес.

Николай Дренчев очаква ударите от страна на Костадин Костадинов срещу семейството му да продължат:

"Най-вероятно Димо Дренчев ще бъде подложен на сериозен натиск и ще бъде принуден или сам да напусне или ще го изгонят и него".