Изгонили Алекс Петканова от "Мис България"

Стил
13:06 - 01 Февруари 2021
4429
Изгонили Алекс Петканова от "Мис България"

Александра Петканова призна, че винаги е имала проблеми с факта, че е висока. Моделката дори е била изгонена от конкурса "Мис България" заради ръста си. 

“Аз също съм била засегната от стереотипите за красота и външен вид. Споделяла съм го и друг път, висока съм 184 см (което е рядко срещано за България), съответно като нещо, което не е масово срещано сред жените у нас, значи е нещо лошо и негативно”, споделя жената на Лудия репортер. 

“Явявайки се на конкурса за красота “Мис България” през 2011 г, журито (все признати в сферата на красотата експерти) ми показаха вратата и казаха, че не ставам, защото съм много висока и ще “стърча” над останалите момичета като се наредим на сцената. Аз го приех тежко, но явно съм била достатъчно силна това да не ме сломи и травмира занапред. Напротив, явих се на още конкурси… спечелих Мис Национален Отбор през 2012г и кариерата ми на модел (нещо, което съм мечтала винаги) потръгна”, заяви откровено Алекс, която днес е най-скъпоплатената инфлуенсърка у нас.